A legdrágább, legnevesebb, legrégibb vörösbor sem mutatja meg igazi aromás ízét ha nem szellőzik megfelelő ideig a fogyasztás előtt.
Hagyni kell egy kis időt a bornak szabad levegőn, hogy jobban kinyíljon és előjöjjenek a gazdag illat és zamatanyagok.
Viszont ha nincs elég időd a szellőztetésre, vagy ha hamarabb szeretnéd megkóstolni a vörös bort, akkor a megoldás ez a trükkös dekantáló eszköz.
A készülék lelke egy speciálisan kialakított tölcsér, amelybe bele kell önteni az italt.
A bor áthalad a tölcséren, miközben a légcsatornákon át levegővel dúsul, gyorsan átjárja az oxigén, a 2-3 órás levegőztetési idő pedig nagyon lerövidül.
Ezek után már élvezheted is vörösbor minden ízét és aromáját.
A dekantáló mellé egy tartóállvány jár.