A házi tészta isteni, de ma már különlegességnek számít, mert az emberek zöme ritkán vesződik vele, hogy saját készítésű tésztát rakjon a levesekbe, illetve egyéb ételekbe.
Ez valahol érthető, hiszen a boltban óriási a tésztakínálat, nyilvánvaló, hogy sokkal egyszerűbb megvenni, mint összegyúrni és kiszaggatni.
Aki azonban mégis vállalkozik rá, garantáltan bezsebelhet érte némi elismerést.
Ha szeretnénk a házi tészta készítését megkönnyíteni magunknak, érdemes lehet beruházni egy tésztagépre, ami a művelet leginkább időigényes részeit elvégzi helyettünk – jó, ez így nem feltétlenül igaz, de legalábbis jelentősen megrövidítheti a munkát.
A tésztagép nyújtja helyettünk a tésztát, de ami ennél is jobb, az az, hogy szaggatja.
Ez különösen értékes tulajdonság abban az esetben, ha például cérnametéltet szeretnénk készíteni: nagyjából lehetetlen kézzel olyan vékony darabokat gyártani.
Alkalmas még a gép lasagne készítésére is, mert nagy, összefüggő, vékonyra nyújtott tésztalapokat is tud gyártani, valamint a mérete is megfelelő hozzá.